|
|
|
... megfogasahoz, hanem ....hogy is irjam le, olyan mint egy rovid sal, es minden a ket vegebe bele tudod dugnia kezed. Tudom, hogy most ez annyira nem ertheto, de baromi praktikus, nem kell ket konyharuha, hanem eleg ez. Vagy pl. sajtvago kes. Vagy pizzaszeletelo. Meg olyan nagy kanal, aminek az egyik fele fogazott, igy ha a spagettit szedjuk ki beleakad a teszta es nem csuszik viss... |
|
|
|
|
|
|
|
... neztem. Husi, krumpli, sok zoldseg, turotorta, csoki..............
Ja persze eltakaritani a romokat mar elfelejtettek. Ugyhogy reggel szepen mindent osszeszedtem (foldre dobott konyh... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... utan, de a birkaja (persze ferfi,mit varhatnek tole) azt nem vette eszre, hogy a mosogato korul all a dzsuva. Minden uszott a koszos vizben. Es ezt meg megspekelte azzal, hogy fogta a konyharuhat, es szepen feltorolt vele, majd mint a ki jol vegezte dolgat, szepen visszaakasztotta a helyere. AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
Aztan szepen nekialtam, vagy egy oraig szenv... |
|
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók:
A tésztához:
50 dkg liszt,
45 dkg vaj,
2,4 dl tejföl,
4 tojássárgája,
porcukor.
A töltelékhez:
baracklekvár vagy
dió, esetleg mák, amit legjobban szeretünk.
A lisztet a szobahőmérsékletű vajjal elmorzsoljuk. A tejfölt a tojássárgájával elkeverjük, és az egészet jól összegyúrjuk. ... |
|
|
|
|
|
|
|
|
...
Vegyél 6 tojás
sárgáját, 6 evőkanál porcukrot,keverd habverővel
fehéredésig. Ezután folyamatos keverés mellett szitálj bele
6 csapott evőkanál lisztet. ( ugyanazt a kanalat használd).
Keverd folyamatosan, mig hólyagosodni nem kezd.Minél tovább
kevered, annál könnyebb lesz a tészta.A végén, hogy ossze
ne törjön, óvatosan keverd hozzá a tojá... |
|
|
|
|
|
|
|
... vizet. Az asztalra terítjük, erre helyezzük a réteslapot, amit egyenletesen meglocsolunk olvasztott zsírral, vagy olajjal. Egyenletesen és vékonyan elosztjuk rajta a tölteléket, majd a konyharuha segítségével óvatosan és lazán összegöngyöljük. Ha gyümölcsből lesz a töltelék és várhatóan levet ereszt, a zsírral meglocsolt réteslapokat meghintjük zsemlemorzsával is, sőt, a töltelék ... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók 12 szelethez:
4 tojás, 7-8 dkg + 4 evőkanál kristálycukor, 2 tojássárgája, 2-3 dkg liszt, fél teáskanál sütőpor, 21 g színtelen zselatin, negyed liter almalé, negyed liter almabor, egy csokor citromfű, 5 dl tejszín, a díszítéshez párolt almaszeletek, citromfű és natúr (nem sózott) pisztácia, sütőpapír, porcukor.
1. A tojásokat szétválasztjuk. Robot... |
|
|
|
|
|
|
|
... Bevizezünk egy tiszta konyharuhát, kiterítjük, és ráhalmozzuk a kekszes massza felét. Vízbe mártott késsel 20x15 centis téglalappá nyújtjuk. Elkenjük rajta a gesztenyetöltelék felét. A konyharuha szélét óvatosan megemeljük, és feltekerjük a sütés nélkül készült gesztenyés süteményt. A megmaradt alapanyagból hasonló módon készítjük el a másik tekercset is. Hűtőszekrénybe téve kicsi... |
|
|
|
|
|
|
|
... tésztát téglalap alakúra nyújtjuk, és még a kezünkkel is jól kihúzogatjuk, hogy minél vékonyabb legyen. Belisztezett konyharuhára fektetjük, és egyenletesen elosztjuk rajta a tölteléket. A konyharuha segítségével feltekerjük, a két végét egyenesre vágjuk.
5.
Kivajazott és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a rétest, megkenjük a felvert tojássárgájával, és meghint... |
|
|
|
|
|
|
|
HOZZÁVALÓK:
2 citrom
1 kg narancs
1,5 kg cukor
ELKÉSZÍTÉS
A narancsok és citromok héját lehántjuk, vékony szálakra vágjuk. Fémlábasba fél liter vizet öntünk, felforraljuk, beletesszük a héjakat, és 10 percig főzzük. Leszűrjük, és a műveletet megismételjük, de most már csak 3-4 percig forraljuk a héjakat. Leszűrjük, lecsepeg... |
|
|
|
|
|
|
|
HOZZÁVALÓK:
A tésztához:
10 dkg liszt
10 dkg cukor
1 dkg kakaó
6 dkg vaj
3 tojás
A sziruphoz:
1 dl víz
8 dkg cukor
6 evőkanál meggypálinka
A krémhez:
30 dkg étcsokoládé
5 dkg vaj
1,5 dl tejszín
1,5 dl tej
30 dkg rumos meggy
2 evőkanál kakaó
A díszítéshez:... |
|
|
|
|
|
|
|
...6 személyre
HOZZÁVALÓK:
A tésztához:
4 tojás
7,5 dkg cukor
3-3 dkg kókuszreszelék és vaj
10 dkg liszt
1 evőkanál rum
3 evőkanál cukorszirup
A töltelékhez:
20 dkg csokoládé
8 dkg vaj
5 dkg porcukor
1 kávéskanál vaníliáscukor
4 evőkanál rum
A külső krémhez:
17 dkg v... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
1/2 kg liszt
3 dkg élesztő
60 dkg piros vagy fekete szőlő
15 dkg méz
olívaolaj, só
Elkészítés:
1 dl langyos vízben 1 teáskanál cukorral feloldom az élesztőt. Hozzáadok 4 evőkanál lisztet, és összedolgozom. Letakart edényben kelni hagyom, amíg a kétszeresére nem dagad (kb. 20 perc). Tálba szórom a maradék lisztet, beleteszem a té... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók (12 szelethez):
6 dkg durvára darált mogyoró, 8 dkg finomliszt, 2 dkg étkezési keményítő, 4 tojásfehérje, csipet só, 5 + 5 dkg cukor, 8 tojássárgája, 1 tasak vaníliás cukor, 1 citrom reszelt héja, 8 dkg ribizli-/málnalekvár. A krémhez: fél tasak / 3 lap (5 g) zselatin, 5 ek. porcukor, 5 ek. instant kávé, 5 ek. kávélikőr, 5 dl tejszín, 1-2 csipet kávégranulátu... |
|
|
|
|
|
|
|
... mosogatoba. (itt nincs porzsak) es raeresztette a vizet. Hat.................................
Elotte takarittam ki a konyhat. Anyaztam rendesen. Ugyanis a mosogato kornyeket feltorolte a konyharuhaval
na de a mosogato??????????????
ugy nezett ki mintha mero sar lenne.Azt hittem ongyilkos leszek.A feher mosogato tiszta sar. Mindent le kellett torolnom ujra.... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók a tésztához: 50 dkg liszt, 15 dkg porcukor, egy csapott kávéskanál szódabikarbóna, fél csomag mézeskalács-fűszerkeverék, 3 dkg margarin, egy tojás, két tojássárgája, 125 ml méz.
A díszítéshez: egy tojásfehérje, 20 dkg porcukor, színes cukorka, napraforgómag, dió, mandula.
A mézet és a margarint megmelegítjük. Az összes hozzávalót egyszerre összegyúrjuk. Lassan ... |
|
|
|
|
|
|
|
... mivel az ablaknál nagy a hő veszteség, és a kenyér ezen oldala nagyon, világos maradna!
Sütés befejeztével, a gépet ki kapcsoljuk, és felnyitjuk a tetejét, és a sütőformát, egy konyharuha segítségével kivesszük.
A megsült kenyeret, nem rögtön borítjuk ki, hanem kb. 20 percig várunk, hogy beizzadjon, így könnyebben kicsúszik, a megsült kenyér.
Egészséggel fogyassz... |
|
|
|
|
|
|
|
... mivel az ablaknál nagy a hő veszteség, és a kenyér ezen oldala nagyon, világos maradna!
Sütés befejeztével, a gépet ki kapcsoljuk, és felnyitjuk a tetejét, és a sütőformát, egy konyharuha segítségével kivesszük.
A megsült kenyeret, nem rögtön borítjuk ki, hanem kb. 20 percig várunk, hogy beizzadjon, így könnyebben kicsúszik, a megsült kenyér.
Egészséggel fogyasszá... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
1 kg marhacsont, 25 dkg darált marhahús, 1 tojásfehérje, 1 kiskanálnyi paradicsompüré, 30 dkg sárgarépa, 10 dkg fehérrépa, 10 dkg zeller, bors, só.
Elkészítése:
A csontot aprítsuk fel, forrázzuk, majd öblítsük le. A darált húst jól keverjük össze a tojásfehérjével és a paradicsompürével, majd hígítsuk fel 2 liter hidegvízzel. Tegyük bele... |
|
|
|
|
|
|
|
Gyomorfájáskor ecetes borogatást tegyünk a gyomor tájékára, de segít a hasmasszázs és a köménytea is
Ha szeretne biztos lenni benne, hogy a hűtő nem rejteget kínos meglepetéseket, tegyen néhány óvintézkedést.
A fagyasztott élelmiszereket mindig hűtőtasakban vigye haza, és azonnal tegye a mélyhűtőbe!
Figyelmesen olvassa el a csomagoláson, milyen hőmé... |
|
|
|
|
|